Omarm de valszinger

Hoge latten, drempels, angsten en onzekerheden. Allemaal redenen om niet te doen of durven wat je eigenlijk zou willen. Wie ben ik om dit te zeggen, wat zullen ze denken, zijn mijn collega’s hier bij gebaat? Eerst nog maar even wachten, meer denken, meer oefenen en navragen.

Onzekere talenten

Zoveel talent komt niet aan de oppervlakte omdat we zoveel vragen en onzekerheden op voorhand hebben. Zoveel kansen lopen organisaties mis als ze niet meer aandacht hebben voor deze mensen. De mensen die op het punt staan een sprong te wagen maar niet durven. Omdat ze het idee hebben dat hun sprong niet past in het plaatje, binnen wat mag of gewenst is.

Oefening baart kunst

Ik sprak iemand die dit vanuit een heel ander perspectief bekeek. Iemand die al jaren werkt met acteurs, acrobaten en zangers. En zijn advies voor elke zanger met aspiraties is; begin met vals zingen. Begin met wat je vanbinnen voelt naar buiten te brengen. Pak die eerste drempel en maak geluid. En juist als dat geluid niet zuiver is krijg je de beste respons. Zing harder, zachter, zuiverder. Maar zing vooral verder. Elk geluid leidt tot een reactie en elke reactie heeft een mogelijkheid tot ontwikkeling in zich.

Erken de zanger

Wie is die medewerker in jouw organisatie of die directe collega waarvan je weet dat er een talent onder oppervlakte ligt, of die onuitgesproken wens, die ijzersterke mening of visie? Kijk, luister en praat. Maak contact met die mensen die zoveel uren per week in jouw directe omgeving met jou optrekken. Probeer te ontdekken of er valszingers rondlopen en geef ze een stem.

Geef ruimte

Geef ze ruimte en vertrouwen om dat ene project op te pakken, die sterke mening voor een groter publiek uit te spreken of dat talent toe te passen wat op het eerste oog niks met werk te maken heeft. Wie weet loopt de volgende Beyonce of volgende Sam Smith tussen jouw mensen. En laat je vooral verrassen door de aanstekelijkheid van lef, positieve energie of gewoon een onverwacht mooie zangstem.

Door: Marcel.Vader@UrbanKnowmads.nl

Views: 37