“Je kunt het varken vaker wegen, maar daar wordt het niet vetter van”

Wij urban knowmads zijn er ongelofelijk trots op dat Sandy ons toestemming heeft gegeven dit te publiceren. Het getuigt van lef en openheid. Sandy grote dank daarvoor!

Er vloeien tranen, heel veel tranen. Inmiddels heeft Sandy in overleg met zijn werkgever besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. “Waar gaat dit heen?” vraagt hij. “Ik heb zoveel jaren met hart en ziel bij deze organisatie gewerkt, heb al jaren niet gesolliciteerd en niks doen is geen optie voor mij”. Er lijken allerlei doembeelden door zijn hoofd te spoken. Werkloosheid is er een, maar betekenisloosheid lijkt een grotere plaats in te nemen. “Het komt écht goed” zeg ik in een poging hem gerust te stellen. “De ervaring leert, dat het vinden van een nieuwe bestemming een half jaar tot een jaar vraagt”. “Neem de tijd om te rouwen, maar ook om even tot jezelf te komen, je te bezinnen op wat je met de tweede helft van je werkzame leven wilt doen. Blijf je doen wat je altijd deed of durf je het roer om te gooien en je talenten en ervaring op een andere manier aan te wenden?”

Hij die nog durft te dwalen

We besluiten in te zetten op het creëren van rust en tijd te maken voor onderzoek en starten bij wat Sandy inspireert en van welke dingen hij werkelijk kan genieten. We dalen daarvoor af in de “krochten” van zijn levensweg en ontdekken dat daar van alles ligt te slapen dat met liefde wordt wakker gekust. Clichés, als klant is koning, voor niks gaat de zon op, eigen haard is goud waard, je afkomst verloochen je niet, krijgen opnieuw betekenis en de onderliggende waarden bewijzen opnieuw hun waarde. Langzaam maar zeker schudt Sandy het masker van de succesvolle manager verder van zich af. “Intercity Sandy, afgestudeerd aan de University of Life”, met een aversie tegen autoriteit is herboren. Hij exploreert, onderneemt, verlegt zijn grenzen, bouwt, geniet en langzaam maar zeker opent zich een nieuwe weg. Kansen en mogelijkheden te over. Vrijheid, leren, groeien, de juiste dingen doen en een bijdrage leveren aan het realiseren van dromen. Niet alleen die van zichzelf, maar ook die van de mensen om hem heen. Het salaris maakt plaats voor inkomen en de baan voor zelfstandig ondernemerschap en zo zwerven we langs Duitse Gasthofs, slimme logistieke shopping oplossingen voorzien van dito bezorgdienst, het kopen of franchisen van een of meer supermarkten naar dat wat Sandy écht wil.

Ondernemen vanuit het hart

Intercity Sandy heeft zijn nieuwe bestemming bereikt. Schinkel, passie voor kamperen is een feit. 10 Kilo lichter lijkt hij wel als hij binnenkomt, met onder zijn armen het businessplan, de ontwerpen voor de website en wat dies meer zij. Stress heeft plaatsgemaakt voor gezonde spanning, enthousiasme en moed. Zo is hij vertrokken. Het doel? De reis zelf. En wij? Wij blijven hem volgen om te zien welke bestemmingen hij tijdens deze reis aandoet. Geen afscheid maar een nieuw begin. Daar houden wij van!

Door: Astrid.van.Tongeren@urbanknowmads.nl.

Views: 41